مقایسه پنل لمسی (تاچ مانیتور) با وایت برد هوشمند
مقایسه پنل لمسی (تاچ مانیتور) با وایت برد هوشمند در شرکت تصمیم سبز ما میخواهیم مشتریانمان را از وسیلهای با کیفیت مطلوب که میتواند نیازهای آموزشی مدارس ما را تأمین کند؛ مطمئن سازیم.
اولین زمینهای که در مورد SLT……………..(۱) قابل بحث است.
نیاز به تعویض بردهای هوشمند قدیمی در سراسر مدارس است که عمدتاً زندگیشان رو به پایان است و برای مدارس هزینههای سنگینی از لحاظ حفظ و نگهداری ایجاد میکند.
علاوه بر هزینه نگهداری و تعمیر پروژکتورهای موجود، باعث از دست رفتن زمان تدریس در کلاسهای درس نیز میشوند از جمله (کالیبریشن کردن و بستن پرده نمایش هنگام تدریس ).
در این موارد توصیه ما برای مدارس این است که بردهای هوشمند قدیمی با صفحه های هوشمند کمی متفاوتتر تعویض شوند .در واقع هنگام استفاده کردن از آنها هیچ نیازی به پروژکتور نیست (در نتیجه نه نیاز به تعویض لامپ پروژکتور هست و نه تمیز کردن فیلترها). این محصول نیازی به کالیبره کردن و عینک های anti glare ندارد و در نتیجه نیازی به بستن پرده نمیاش نیست و فضای خوبی برای آموزش و یادگیری فراهم میکند.
بهعلاوه مزایایی زیادی دارد از جمله مصرف پایین برق، امکان استفاده از نرم افزارها و سختافزارهای نصب شده روی لپ تاپ معلمین که با استفاده از صفحههای نمایش لمسی هوشمند (تاچ مانیتور) قابل اجراست و تدریسی مؤثر و گیرا را ممکن میسازد. بعلاوه آموزش از طریق بصری ، فضای کلاس را هم برای معلمین و هم برای دانشآموزان مفرحتر وپویاتر میکند.
یادگیری تمامی اعضای کلاس
(۳) آموزش هوشمند هدفمندی بیشتر وتجربیات اجتماعی غنیتری نسبت به آموزشی که صرفاً از طریق صحبت کردن میباشد را ایجاد میکند.
یادگیری مشارکتی
نمایشگرهای هوشمند برای دانشآموزان فرصتی فراهم میکنند که بتوانند با درسهایشان ارتباط مستقیم برقرار کنند.
تجربه یادگیری مشارکتی
فناوری تاچ اجازه میدهد دانشآموزان بهطور عملی با محتوا مواجه شوند و موجب تشویق آنها برای کار مشارکتی با همکلاسیهایشان میشود.
یادگیری در کنار هم
همچنین فرصتی فراهم میشود که دانش انباشته شده از طریق پروژههایی که بر اساس تجربههای یادگیری می باشند به اشتراک گذاشته شوند.
در نتیجه تلاش ما این است که مزایای استفاده از این محصول و مقدار هزینههایی که در طول بازۀ ۳ ساله قابل صرفهجویی میباشد را برای شما توضیح دهیم.
طی گفتگویی که با مسئولین خرید و تدارکاتی مدارس و SLT و همچنین مسئولین آموزش و پرورش داشتهایم و بررسیهایی با مهندسینی که در این خصوص در مدارس کار کرده بودند به نتایج جالبی دست یافتیم.
بررسی SBC با TCOدر زمینۀ وایتبردهای هوشمند در مدارس در بازهی ۳ الی ۱۰ ساله:
بهطور متوسط تعداد لامپهای مورد نیاز برای یک پروژکتور معمولی در طول یکسال چند عدد هست؟
سالی یک عدد در صورتیکه پروژکتور بهطور متوسط روزی ۸ ساعت کار کند و اگر بهطور مستمر کار کند و یا در شرایطی قرار بگیرد که گردو خاک داخل ساختمان زیاد باشد در یکسال نیاز به تعویض ۲ الی ۴ لامپ میباشد.
بهطور متوسط در ۷ ساعت چه مدت زمانی صرف تعمیر و تعویض کابل کشی لامپ پروژکتور میشود؟
بهطور معمول تعویض لامپ و تمیز کردن فیلتر و کالیبره کردن برد هوشمند حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد این تایم به ازای هر بار تعویض لامپ در پروژکتور میباشد.
اما در هر بار استفاده کردن از وایتبرد هوشمند فرآیند کالیبره کردن حدوداً سی دقیقه بهطول میانجامد و این مدت زمان به تعداد وایت بردهای هوشمند در مدارس هم بستگی دارد.
یک پروژکتور چقدر عمر میکند؟
هر پروژکتور در صورتی که بهطور مداوم استفاده میشود ۲ سال و اگر روزانه فقط ۸ ساعت استفاده شود حدوداً ۳ سال عمر میکند و بعد از ۳ سال هزینه ی خرید پروژکتور جدید از هزینهی تعویض لامپها مقرون بهصرفهتر خواهد بود.
بردهای هوشمند بهطور مؤثر تا چه حدی برای معلمین قابل درک میباشد؟
معمولاً معلمین علاقه مند هستند که نحوهی استفاده از برد هوشمند را یاد بگیرند ولی بیشتر اوقات وایت بردهای هوشمند و پروژکتورها در کلاسهای درس بهعنوان صفحه نمایش استفاده میشوند و از این وسیله بهطور مؤثر استفاده نمیشود.
هنگام استفاده از وایتبردهای هوشمند چقدر به بازکردن پرده نمایش و مشاهده تصویر پروژکتور احتیاج است؟
نور بازتاب شده از پنجره در بیشتر اوقات تصویر پروژکتور را غیر قابل فهم میکند مگر اینکه در حین تماشای فیلم چراغها خاموش باشند و پردهها کشیده شده باشند (البته در صورتی که پردهای وجود داشته باشد)
در مدارس مقطع متوسطه اغلب کلاسهای درس تاریک هستند خصوصاً در فصل تابستان که تدریس در کلاسهای کم نور و شرایط نامساعد آزار دهنده است.
کالیبریشن کردن که به طور روزانه یا هفتگی توسط معلمان انجام میگیرد یا تکنسینهای شرکت تصمیم سبز؟
بیشتر معلمان از نحوهی کالیبره کردن بردهای هوشمند اطلاع دارند اما اینکار باعث از دست رفتن زمان مفید تدریس میشود. هر چند که گاهی اوقات تکنسینهای شرکت تصمیم سبز این کار را انجام میدهند و این کار در هر حالت موجب اتلاف وقت میشود.
استمرار اینکار به نحوهی ساخت و مدت زمان استفاده از برد هوشمند و به نحوهی استقرار پروژکتور بستگی دارد.
کوچکترین حرکت اجسام میتواند تنظیمات را به هم بزند و مجدداً احتیاج به کالیبریشن باشد. و این یک نقض ذاتی در طراحی این سیستم محسوب میشود. در مدارس متوسطه روزانه، حداقل یک یا دو بار به کالیبریشن کردن نیاز است.
آیا تمامی مدارس برای تعویض لامپهای پروژکتور ابزارهای مورد نیاز را دارند؟
نه به هیچ وجه. مدارس متوسطه متمایل هستند که لوازم مورد نیاز مثل چهار پایه را فراهم کنند اما در صورتی که تنها باشید احتمالاً به کمک یک نفر مستخدم یا کارمند احتیاج دارید. هر چند که آن فرد مشتاق به کمک باشد ولی باید کارتان را با وقت آزاد آن فرد تنظیم کنید و شاید در این تایم هم کلاسی خالی نباشد و این مسائل سبب اتلاف وقت و انرژی هم برای کارکنان مدرسه و هم برای تکنسینها میشود.
آیا تعویض فیلترها میتواند موجب اتلاف وقت در ساعات آموزشی شود؟
معمولاً فیلترها در مدارس به سرعت گرد و خاک میگیرند و اغلب مواقع لامپ پروژکتورها به آسانی قابل تعویض هستند.
اما بعضی از پروژکتورها طوری نصب شدهاند که برای دسترسی به فیلتر ابتدا باید کل پروژکتور را باز کرد که این کار میتواند ۳۰ الی ۴۰ دقیقه زمان ببرد. بعضی از فیلترها برای تمیز شدن به آب احتیاج دارند و بعضیها هم با تکاندن و دمیدن هوا تمیز میشوند.
بردهای هوشمند برای حداقل ۱۰ سال کاربرد ساخته شدهاند بهنظر شما یک برد هوشمند از زمان نصب به بعد چقدر میتواند عمر کند؟
- به مدت ۳ سال با در نظر گرفتن این احتمال که پروژکتور و برد توانایی تامین نیازهای کاربر را دارند. (در حالت کلی ۳ لامپ بهعلاوه هزینهی تعویض)
- به مدت ۴ سال در صورتی که پروژکتور در حال از کار افتادن است (در حالت کلی ۳ لامپ بهعلاوه هزینههای تعویض پروژکتور جدید)
- به مدت ۵ سال در صورتی که مدارهای وایت برد هوشمند تضعیف شدهاند و نیاز مکرر به کالیبریشن دارند (۴ عدد لامپ بهعلاوه هزینههای تعویض پروژکتور جدید)
- به مدت ۶ سال در صورتی که وایت برده هوشمند احتیاج دارد هر روز کالیبره شود. (۵ عدد لامپ + هزینههای تعویض پروژکتور جدید)
- به مدت ۷ سال در صورتی که مدارهای وایت برد در حال از کار افتادن است (۶ عدد لامپ + هزینههای پروژکتور جدید)
- به مدت ۸ سال در حالی که پروژکتور دوباره از کار افتاده است و مدارهای برد هوشمند خراب هستند (۷ عدد لامپ بهعلاوه دو برابر هزینههای تعویض پروژکتور جدید به علاوه هزینه تعویض وایت برد هوشمند جدید)
قدم بعدی این است که برآوردی روی هزینهها داشته باشیم. با در نظر گرفتن مواردی مثل زمان، مواد مصرفی ، قسمتهای تعویض شده، هزینههای حفظ و نگهداری و انرژی صرف شده برای انجام این کارها، همانطوری که ملاحظه میشود صرفهجویی در هزینههای بلند مدت کاملاً قابل توجه است.
این مقایسهی هزینه بین بردهای هوشمند و تاچ مانیتورها تقریبی و حدودی است زیرا که زمان، قیمت و انرژی هزینههایی هستند که از یک مدرسه تا مدرسهی دیگر متفاوت است. این مقایسه برای یک برد در مدت ۳ سال بود. پس برای صرفهجویی در مصرف هزینه باید نمرات نهایی در کل تعداد برد هایی که میخواهید جایگزین کنید را در نظر بگیرید.
نتیجه و مقایسهی تکنولوژی و هزینهها:
تعویض و یا تعمیر و نگهداری لامپ پروژکتور یکی از پرهزینهترین و پرکارترین قسمت از هزینههای مالکیت مداوم پروژکتور هست. بیشتر پروژکتورها برای داشتن طول عمر ۵۰۰۰ ساعته مثل صفحات لمسی، به بیش از ۲۵ الی ۳۰ عدد لامپ پروژکتور احتیاج دارند!
یک لامپ پروژکتور معمولی با بخار جیوه طول عمر حدوداً ۲۰۰۰ ساعته دارد (در حالت روشنایی بالا) و یا ۳۰۰۰ ساعت (در حالت استاندارد) که اگر روزی به مدت ۶ ساعت استفاده شود به مدت دو سال در مدارس قابل استفاده است. البته در صورتی که با دقت نگهداری شود.
در عمل مشاهده میشود که به دلیل کم نور شدن پروژکتور در طول این مدت، در صورتی که مشکل هزینه وجود نداشته باشد، در بسیاری از موارد نیاز به تعویض زود هنگام لامپ پروژکتور می باشد.
با در نظر گرفتن حفظ و نگهداری منظم بخشهای متفاوت یک پروژکتور مثل فیلتر ، لنز، لامپ و قسمتهایی که به شما اطمینان دهد که بهترین کیفیت تصویری برای تماشاگران شما پخش میشود و با احتساب طول عمر لامپ اعلام شده؛ این کار بسیار وقت گیر و پر هزینه هست.
پروژکتورهای دیجیتال مصرف برق زیادی دارند و هنگام استفاده صدها وات گرما تولید میکنند. این گرما حتماً باید توسط پروژکتور – بیرون دمیده شود تا از گرم شدن بیش از حد پروژکتور جلوگیری شود. این کار برای سالم ماندن لامپ پروژکتور اهمیت ویژهای داردزیرا گرمای پروژکتور از دلایل اولیهی خراب شدن لامپهای پروژکتور میباشد. در بیشتر دفترچههای راهنمای پروژکتورها توصیه میشود که در هر ۱۰۰ الی ۳۰۰ ساعت یکبار فیلترهای پروژکتور تمیز شوند.
نمایگشرهای LED هیچ قسمت متحرکی مانند فن یا قسمت مهمی در پروژکتور که در اثر استفاده طولانی خراب شود را ندارند. خصوصاً در کلاسهای پر از گرد و خاک .
در حقیقت تکنولوژی با شتاب حرکت میکند و شکی نیست که در عرض ۱۰ سال آینده و یا بیشتر، ما گزینههای در دسترس متفاوتی خواهیم داشت. همانند بازهی زمانی که تکنولوژی وایت برد هوشمند و پروژکتور به تازگی در مدارس متداول میشدند و اکنون در حال برچیده شدن و کاهش تدریجی هستند.
مصرف برق در پروژکتورهای پر مصرف در مدارس باعث افزایش هزینهی برق میشود این در حالی است که در یک نمایشگر لمسی مصرف برق کمتر از نصف میزان برقی است که یک پروژکتور استفاده میکند.
نمایشگرهای لمسی به حفظ و نگهداری و یا تمیز کردن احتیاجی ندارند (به جز پاک کردن اثرات انگشت با یک پارچهی مرطوب)
در نمایشگرهای لمسی سخت و انعطافپذیر از تکنولوژی IR استفاده شده است، صفحه نمایش شیشهای ضد انعکاس با ضخامت mm5 که عمدتاً مانند شیشهی جلوی اتومبیل، غیر قابل تخریب هستند. و بهطور مؤثری دارای طول عمر نامحدودی در کلاسهای درس می باشند . (در بعضی محصولات از تکنولوژی Petبهجای IR استفاده شده است که این صفحات Pet دارای همان مشکلاتی هستند که در قسمت وایتبردهای هوشمند به آن اشاره شد. شرکت تصمیم سبز از این تکنولوژی منسوخ شده در نمایشگرهای لمسی استفاده نکرده است.
یکی دیگر از مزایای استفاده از نمایشگر لمسی امکان استفاده از نرم افزارهایی هست که بهطور مخفی در صرفهجویی هزینهها مؤثرند. بیشتر تولیدکنندگان وایتبردهای هوشمند نسبت به مستقل کردن قسمت نرم افزاری از سخت افزار بسیار بی میل بودهاند. در نتیجه در صورت تعویض مدرسه یا کلاس ممکن است حجم زیادی از محتواهای ایجاد شده از بین بروند. مزیت نمایشگرهای لمسی در این است که سختافزارها میتوانند مستقل باشند.
این قابلیت خصوصاً به معملینی که تازهگی حرفهی خود را شروع کردهاند، این امکان را میدهد که محتواهای آموزشی و طرح تدریس خود را همراه داشته باشند و برای ایجاد مجدد محتواهای آموزشی هنگامی که از مدرسهای به مدرسهی دیگر میروند زمان اتلاف نشود.
چرا پنلهای لمسی هوشمند در مدارس، نسبت به وایت بردهای هوشمند محبوبتر هستند؟
قبلاً معلمین اطلاعات درسی را توسط تخته سیاههای گچی و یا پروژکتور نشان میدادند اکنون تکنولوژی مدرن در این مورد آلترنایتوهای جدید ایجاد کرده است که در میان آنها میتوان به پنلهای مسطح هوشمند اشاره کرد در این مقاله به این تکنولوژی جدید میپردازیم.
این روزها اغلب تکنولوژیهای کامپیوتری در کلاسهای درس استفاده میشوند. اخیراً تقاضا برای پنلهای مسطح هوشمند حدوداً ۲۰ درصد افزایش یافته است و همچنین تقاضا برای تبلت و لپ تاپ و کامپیوترهای شخصی نیز در کلاسهای درس افزایش قابل توجهی داشته است. خوشبختانه، مقرون به صرفه بودن همراه با توافقنامهی اجاره باعث شده است که این تکنولوژیها در دسترس اکثر کلاسهای درس باشد. هر دو تکنولوژی وایتبردهای هوشمند و پنلهای مسطح هوشمند بهآسانی برای تمامی مدارس قابل دسترس هستند.
نظر سنجیهای اخیر نشان میدهد که در این دو تکنولوژی انتقال دهنده اطلاعات، پنلهای مسطح هوشمند محبوبتر هستند اما بین این دو تکنولوژی چه تفاوتهای وجود دارد؟
وایتبردهای هوشمند پیچیدهتر هستند:
وایتبردهای هوشمند برخلاف وایتبردهای قدیمی بسیار پیچیده هستند. آنها چیزی بیشتر از یک سطح خالی برای نوشتن هستند. در واقع ترکیبی از یک پروژکتور، یک کامپیوتر، تبلت و لپ تاپ هستند.
کامپیوتر برای ارسال اطلاعات و تصاویر برای ارائه و نمایش استفاده میشود. ارائه دهنده و تماشا کننده هر دو باید در یک ارائه مشارکت داشته باشند و برای نمایش تصاویر یا اطلاعات بعدی باید از تنظیمات دستی استفاده کند. این بردهای هوشمند بهاندازهای که انتظار میرفت سریع نیستند بنابراین اغلب معلمین از این وسیله فقط برای ارائه و نمایش استفاده میکنند نه تدریس.
پنلهای مسطح هوشمندو میزان کارآمدی
پنلهای مسطح هوشمند حتی از وایتبردهای هوشمند هم پیشرفتهتر هستند زیرا به هیچ پروژکتوری نیاز نیست ،در عوض از پنلی با صفحه نمایش کامپیوتری همراه با اسپیکر استفاده میشود.
هم دانشآموزان و هم معلمان میتوانند تصاویر و اطلاعات روی پنل نمایشی را به طور دستی تنظیم کنند و یا از قلم مغناطیسی با اثر گذاری سریع و نرم، استفاده کنند. تحقیقات نشان داده است که در کلاسهای درس پنلهای مسطح هوشمند نسبت به وایتبردهای هوشمند محبوبتر هستند علیرغم اینکه اختلاف قیمت قابل توجهی نسبت به وایت برهای هوشمند دارند.
استفاده از پنلهای مسطح هوشمند همانند استفاده از آی پد است با این تفاوت که سایز آن بسیار بزرگتر است و استفاده از آن بسیار آسان و قابل درک است. هر برنامه یا نرم افزار و سایر چیزهایی که در آی پد قابل استفاده است، در این پنلهای مسطح هوشمند هم قابل استفاده است در نتیجه معلمان دارای منابع غنی هستند که به آسانی قابل دسترس همگان است.
برخلاف وایتبردهای هوشمند، نمایشگرهای مسطح هوشمند در هر نقطه از کلاس درس، به راحتی دیده میشوند. رنگها زیبا و با طراوات و تصاویر، شارپ و واضح دیده میشوند.
بهعلاوه، نصب و راهاندازی پنلهای مسطح هوشمند به مراتب سادهتر از راهاندازی وایتبردهای هوشمند هستند زیرا این نمایشگرها تنها شامل سیستم فراگیر ONE ALL هستند در حالی که وایتبردهای هوشمند علاوه بر پروژکتور که در سطح بالاتر نصب میشود باید سیستم بلندگو و کامپیوتر هم داشته باشند.
در واقع بدون پروژکتور نیازی به تعویض فیلتر و لامپ نیست.
استفاده از پنلهای مسطح هوشمند بسیار ساده است تنها شامل یک دکمهی پاور و یک کابل برای دسترسی به اینترنت میباشد.
نتیجهگیری:
با در نظر گرفتن دو تکنولوژی وایت برد هوشمند و پنلهای مسطح هوشمند به آسانی قابل درک است که چرا محبوبیت پنلهای مسطح هوشمند به سرعت افزایش پیدا کرده است.
بهترین وسیلهایست که یک معلم میتوانند از آن استفاده کند و بهطور کامل در استفاده از آن ماهر شود. اینکه در یک کلاس درس از چه وسیلهای استفاده میشود هیچ فرقی ندارد بلکه استفاده از تمام پتانسیلها و قابلیتهای آن تکنولوژی است که برای آن کلاس در حین تدریس جنب و جوش و هیجان ایجاد میکند.
تفاوت و یا مقایسه پنل لمسی (تاچ مانیتور) با وایت برد هوشمند چیست؟
در ابتدا مردم از وایتبردهای هوشمند استفاده میکنند و سپس با نمایشگرهای لمسی هوشمند آن را جایگزین میکنند.در واقع این دو تکنولوژی ویژگیهای متفاوتی نسبت به هم دارند. معلمین، دانشآموزان، تاجران و سایر متخصصین به مدت طولانی از وایتبردهای هوشمند استفاده کردهاند و زمان زیادی را صرف استفاده از آن و دعوت سایر افراد به یادگیری آن کردهاند. اما اکنون در بسیاری از مدارس وایتبردهای هوشمند با ورود نمایشگرهای لمسی هوشمند به یک تکنولوژی قدیمی و از رده خارج شده، تبدیل شدهاند. این تغییر به علت یک سری مشخصهها و مزیتهای واضحی است که نمایشگرهای لمسی هوشمند نسبت به وایتبردهای هوشمند دارند.
یک وایتبرد هوشمند معمولی از یک صفحهی نمایشی خیلی بزرگ و یک پروژکتور شورت ترو که به کامپیوتر متصل میشود، تشکیل شده است. این پروژکتور هر آنچه که در دستکتاپ کامپیوتر وجود دارد را به صفحهی وایتبرد هوشمند انتقال میدهد. و کاربران میتوانند کامپیوتر را از طریق انگشت یا قلم مخصوص کنترل کنند.
برعکس وایت برد هوشمند، نمایشگر لمسی هوشمند یک وسیله به اصطلاح all in one میباشد که بسیار شبیه به یک تلویزیون مسطح بزرگ است. کاربران میتوانند وسیلههای چندگانه از جمله تلفن و تبلت را به این نمایشگر لمسی متصل کنند که این وسیلهها میتوانند از طریق پورتهای مختلف و یا حتی وایرلس به نمایشگر لمسی متصل شوند.
مزایای نمایشگرهای لمسی هوشمند
هزینه
نمایشگرهای لمسی هوشمند بنابه دلایل متعدد نسبت به بردهای هوشمند یک سرمایهگذاری بلندمدت محسوب میشوند، هر چند که هزینه ی اولیهی خریداری وایتبردهای هوشمند نسبت به نمایشگرهای لمسی هوشمند کمتر می باشد.
لامپهای پروژکتور بسیار گران هستند و حدوداً پس از ۲۰۰۰ الی ۸۰۰۰ ساعت باید تعویض شوند. (و یا بهطور متوسط در هر دو الی سه سال). بهعلاوه وایتبردهای هوشمند بهدلیل وجود قطعات جداگانه، نیاز به صرف هزینههای بیشتر جهت تنظیمات، راهاندازی و حفظ و نگهداری دارند. همچنین نمایشگرهای لمسی هوشمند نسبت به وایتبردهای هوشمند مصرف برق کمتری دارند و هزینههای حفظ و نگهداری آنها نیز به مراتب کمتر است.
تنظیمات
تنظیمات وایتبردهای هوشمند پیچیده و وقتگیر است و پروژکتور در اغلب مواقع روی سقف نصب میشوند و برای سیمکشی و نصب و راهاندازی نیاز به افراد متخصص دارند در حالی که تنظیمات تکنولوژی all in one به مراتب آسانتر هست و تنها لازم است که بر روی یک دیوار نصب شوند و یا جهت استفادهی سیار روی چرخهای خیلی ساده قرار بگیرند.
اتصال:
از آنجایی که ورودیهای دیجیتال امکان ارائه تصویر بهتر را فراهم میکنند؛ وسایلی که نیاز به ورودیهای دیجیتال مثل پورت HDMI میباشند روز به روز متداولتر میشوند. متأسفانه وایتبردهای هوشمند تنها یک اتصال HDMI دارند، آن هم اگر داشته باشند!
از آنجایی که در اکثر مواقع پروژکتور به سقف نصب شده است در صورت وجود پورتHDMI دسترسی به آن بسیار سخت است. نمایشگرهای لمسی هوشمند ۳ درگاه HDMi و ۴ درگاه USB دارند و چون اسپیکرها و صفحه ی نمایشی یکپارچه هستند پورت HDMI انتقال صوت از طریق صفحه نمایش وارد میشود و نیاز به سیستم جداگانهای نیست.
تعمیر و نگهداری و زمان
وایتبردهای هوشمند نه تنها برای افزایش طول عمر لامپ پروژکتور نیاز به تمیز شدن مداوم دارند بلکه اغلب هم نیاز به کالیبره کردن مجدد دارند و این به قیمت از دست دادن قسمتی از زمان ارزشمند تدریس میشود.
نمایشگرهای لمسی هوشمند نیاز به کالیبره کردن مجدد ندارند و تقریباً هیچ هزینهی حفظ و نگهداری ندارند تنها هر از گاهی نیاز به یک گردگیری سبک دارند دقیقاً همان اندازهای که شما در خانه تلویزیونتان را گردگیری میکنید.